Maco

Maco Customs Service: brokerage, software & consultancy

Veterinaire (GDB) aangiftes

Veterinaire aangiftes moeten met extra aandacht gemaakt worden. Maco kent de ins en outs.

Veterinaire aangiftes

Correct en betrouwbaar
Printvriendelijke versie

Producten zoals vlees en vis moeten door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) gekeurd worden bij het eerste punt van binnenkomst in de EU. Voor Rotterdam vindt dit veelal plaats bij Eurofrigo op de Maasvlakte of Eurofrigo in de Waalhaven. Om een GDB aangifte te kunnen maken is, indien van toepassing, het originele gezondheidscertificaat nodig omdat dit certificaat standaard moet worden ingediend bij het NVWA. Zonder een origineel gezondheidscertificaat doet de NVWA niets! Als de algemene documentcontrole door het GDB team in orde is, dan gaan de papieren naar de NVWA ter controle van de juiste gegevens op het certificaat. Indien deze ook juist zijn, zal de NVWA de status wijzigen naar 'D-controle' en het GDB team zal dan een keuropdracht uitschrijven waarmee de container van de terminal gehaald kan worden om naar de keuringslocatie te brengen. Indien de goederen goedgekeurd worden kan de container weggevoerd worden naar de plaats van lossing.

Indien de goederen op een transitaangifte zijn aangeleverd bij het keurpunt zal er een vervolgtransitaangifte opgemaakt moeten worden naar de plaats van lossing. Indien de goederen ingeklaard moeten worden kan de container naar de plaats van lossing gebracht worden en daar ten invoer worden aangegeven.

Heeft u aanvullende vragen over deze bijzondere procedures, stel dan uw vraag aan onze Customer Service en wij zorgen er voor dat u binnen 24 uur een antwoord krijgt.

Aangifteprocedure Schiphol

De aangifteprocedures op Schiphol zijn volledig afgestemd op luchtvracht.

» Lees verder

Incoterms video's

Incoterms zijn vastgelegd door de Internationale Kamer van Koophandel.

» Lees verder

Juridische zaken

Juridische zaken spelen een grote rol in de douanerie.

» Lees verder

Leveringscondities

Leveringscondities zijn van groot belang in de relatie tussen u en uw douanedienstverlener.

» Lees verder

Brexit & Douane - de gevolgen

Wat zijn de gevolgen, op het gebied van douane, van een mogelijke Brexit  voor u?

» Lees verder