Maco

Maco Customs Service: brokerage, software & consultancy

Oorsprongsdocumenten

Oorsprongsdocumenten kunt u als bedrijf zelf maken met de software van Maco, maar als dat nodig is kunt u ook hulp vragen aan Maco.  Een uniek concept, al vanaf €20. Vul het contactformulier in of bel direct met onze Customer Service, 0475 425 800.

Oorsprongsdocumenten aanvragen

Meestal binnen 1 dag, vanaf 20 euro.
Printvriendelijke versie

Oorsprongsdocumenten kunt u zelf maken met de software die Maco u ter beschikking stelt.

U kunt gebruik maken van 3 varianten in onze dienstverlening voor oorsprongsdocumenten:

  1. Maak volledig zelfstandig het oorsprongsdocument op basis van de ervaring die u hiermee al hebt.  Maco verzorgt alleen de automatische datacommunicatie met de Kamer, print het Certificaat en stuurt het u toe (€20).
  2. Vul zelf uw oorsprongsdocument in, maar laat het door de specialisten van Maco controleren om er zeker van te zijn dat de aanvraag correct is (€35).
  3. Stuur Maco alle benodigde bescheiden toe, waarna de specialisten van Maco de volledige aanvraagvan de oorsprongsdocumenten voor u verzorgen bij de Kamer (€50).

Ons doel is dat u zo zelfstandig mogelijk uw aanvraag bij de Kamer kunt indienen. Daarmee bespaart u kosten en tijd. Maar als extra service nodig is, staat Maco u altijd bij.  Mocht uw aanvraag extra aandacht nodig hebben, omdat de oorsprongsdocumenten incompleet zijn of omdat er fouten in zitten, dan informeren we u daarover. We zeggen u dan vooraf wat het kost om de aanvraag gedaan te krijgen, we hanteren hiervoor een prijs van €25 per 15 minuten.

Meer over Oorsprongsdocumenten

De juiste oorsprongsdocumenten zorgen ervoor dat uw goederen probleemloos het land van bestemming binnenkomen en dat uw afnemer geen onnodige invoerrechten betaalt. Oorsprongsdocumenten worden veelal door de Kamer van Koophandel behandeld en afgegeven. Het zijn nog schriftelijke documenten met een 'natte' stempel. Tegenwoordig gaat de aanvraag ook al digitaal, maar uiteindelijk moet er toch een schriftelijk document de goederen begeleiden. Soms zijn er ook vereenvoudigingen mogelijk zodat een schriftelijk document overbodig wordt.

Het bepalen van de oorsprong van goederen in het internationale handelsverkeer is een gecompliceerde materie. Ze is echter ook van groot belang omdat in een groot aantal gevallen er geen of minder invoerrecht wordt geheven als goederen van oorsprong zijn uit een bepaald land.

Allereerst moet hiervoor de juiste oorsprong aan de hand van de regelgeving worden vastgesteld. Vervolgens moeten de bevoegde instanties een bescheid afgeven waarmee in het internationale handelsverkeer de oorsprong kan worden aangetoond.  In dit hoofdstuk vindt u alle informatie over de benodigde documenten en hoe ze aangevraagd kunnen worden.

Gedetailleerde informatie vindt u onder:
* CvO Export
* EUR 1 certificaat Export
* Exportsoftware
* Toegelaten Exporteur
* Combi vergunningen

U kunt ook direct contact opnemen met onze Customer Service via telefoonnummer 0475 425 800.

Uw exportadministratie

Als exporteur dient u een zorgvuldige administratie bij te houden.

» Lees verder

Export Controle Systeem (ECS)

In het Export Controle Systeem dienen drie samenhangende meldingen te worden gedaan.

» Lees verder

UCC

De UCC (Union Customs Code) zal op 1 mei 2016 geïmplementeerd worden.

» Lees verder