Maco

Maco Customs Service: brokerage, software & consultancy

Douane-entrepot vergunning Maco

Als u op korte termijn douanegoederen bij uw bedrijf wilt opslaan, biedt de douane-entrepot vergunning van Maco wellicht een oplossing.

Zelf douanegoederen opslaan

Maco heeft de vergunning
Printvriendelijke versie

Douane-entrepots zijn meestal duidelijk gelieerd aan een specifiek logistiek proces. Een logistieke dienstverlener heeft bijvoorbeeld een contract met een opdrachtgever voor de opslag en distributie van een specifieke goederenstroom. Er zijn ook logistieke dienstverleners die juist gericht zijn op het stuffen en strippen van containers die een douane-entrepotvergunning hebben. Er zijn echter weinig dienstverleners die een vergunning voor een douane-entrepot hebben, die direct door elke willekeurige opdrachtgever gebruikt kan worden. De flexibiliteit in de markt voor douaneopslag is dus niet erg groot.

Daarbij komt dat het aanvragen van een nieuwe douane-entrepotvergunning ingewikkeld en tijdrovend is. Als er dan ergens op korte termijn behoefte is aan flexibele opslag van douanegoederen ontstaat een probleem. Maco werd geregeld geconfronteerd met opdrachtgevers die met juist deze vraag zich bij Maco melden: is er een mogelijkheid om op korte termijn mijn douanegoederen op te slaan bij een logistieke dienstverlener die nog niet over een vergunning douane-entrepot beschikt? Ook de douane zag dit hiaat. Maco beschikt over een eenvoudige, maar flexibele vergunning die snel bij logistieke dienstverleners kan worden ingezet ten bate van de opslag van douanegoederen. Voorwaarde is dan wel dat die logistieke dienstverlener zelf een vergunning gaat aanvragen. Aan de hand van een eenvoudige administratie en in samenwerking tussen de logistieke dienstverlener en Maco Customs Service, kan aan die wensen en voorwaarden worden voldaan.

De komst van het nieuwe douanewetboek DWU of UCC brengt ook veranderingen op het gebied van douane-entrepots met zich mee. Op onze DWU/UCC pagina's vindt u alle relevante informatie.

Klik hier voor een voorbeeld van de voorwaarden van een Vergunning Douane-Entrepot.

Invoeraangiftes

Het douaneaangiftesysteem is snel en flexibel.

» Lees verder

Tarief van invoerrechten

Invoerrechten worden berekend aan de hand van verschillende factoren.

» Lees verder

Juridische zaken

Juridische zaken spelen een grote rol in de douanerie.

» Lees verder

Leveringscondities

Leveringscondities zijn van groot belang in de relatie tussen u en uw douanedienstverlener.

» Lees verder

Brexit & Douane - de gevolgen

Wat zijn de gevolgen, op het gebied van douane, van een mogelijke Brexit  voor u?

» Lees verder