Maco

Maco Customs Service: brokerage, software & consultancy

Distributie met BFV

Distributie na opslag met BFV is een sterk alternatief voor distributie na opslag in een douane-entrepot. Het is flexibel en voordelig.

Distributie met BFV

Flexibel en voordelig
Printvriendelijke versie

Aanvullend aan de opslag met BFV is ook distributie met BFV mogelijk.

Als vanuit een traditioneel douane-entrepot in Nederland bijvoorbeeld goederen moeten worden uitgeleverd in Duitsland, dan moet er een transit aangifte worden gemaakt vanuit het douane-entrepot naar de plaats van bestemming in Duitsland.  Vervolgens moet er in Duitsland een aangifte ten invoer worden gedaan, waarbij dan de Duitse 'Einfuhrumsatzsteuer' door de importeur betaald moet worden. Het logistieke proces is dan bezwaard met een douane procedure en de importeur heeft de last van het betalen van de invoer BTW en het later terugvragen hiervan.

Als de opslag plaats vindt nadat de goederen in bulk bij binnenkomst in Nederland met BFV zijn ingeklaard, gaat de distributie als volgt. De verkoper, bijvoorbeeld een Amerikaans bedrijf dat de volmacht voor de Beperkte Fiscale Vertegenwoordiging heeft gegeven, maakt een factuur aan zijn afnemer in Duitsland. De verkoper vermeldt bepaalde door de EU-wetgeving voorgeschreven tekstclausules op zijn verkoopfactuur. Aan de hand van deze tekstclausules weet de verwervende partij hoe hij de BTW in zijn inkoopboekhouding moet administreren.

Het is ook mogelijk de opslag te doen plaatsvinden onder verantwoording van een Europese koper. Immers ook de importeur kan een volmacht voor BFV afgeven. Zo kan een Duitse importeur zijn opslag in Nederland laten doen, zonder zich in Nederland voor de BTW te registreren.

De beperkt Fiscaal Vertegenwoordiger administreert in zijn (schaduw) voorraadadministratie de levering van de zending en neemt in zijn BTW-aangifte de corresponderende BTW-verrekening op. Bij deze techniek zijn ook ABC-transacties mogelijk.  Goederen kunnen ook in Nederland aan bedrijven worden uitgeleverd, of zelfs worden geëxporteerd naar landen buiten de EU. Levering aan particulieren is niet mogelijk.

Opslag en distributie met BFV is daarmee een zeer goed en breed inzetbaar alternatief voor opslag en distributie met gebruik van een douane-entrepot.

Distributie & opslag met BFV

Distributie en opslag met BFV maken BFV extra aantrekkelijk.

» Lees verder

BTW verlegging

De BTW verlegging is van groot voordeel voor Nederlandse importeurs.

» Lees verder

Machtiging BFV

Zonder machtiging kan geen aangifte gemaakt worden.

» Lees verder

Maco presenteert een nieuwe BTW applicatie

Maco's btw applicatie biedt u veel voordelen. 

» Lees verder