Maco

Maco Customs Service: brokerage, software & consultancy

Combi vergunningen

De combi vergunning is een innovatie van Maco. Zo kunt u zonder te investeren in uw organisatie toch gebruik maken van vereenvoudigingen bij uw export.

Minder administratieve lasten bij export

Gebruik een combi vergunning
Printvriendelijke versie

Een Combi vergunning, is een vergunning Toegelaten Exporteur waarbij de exporteur samenwerkt met Maco om de vergunning te verkrijgen en correct toe te passen.

De voorwaarde voor het verkrijgen van een vergunning Toegelaten Exporteur is dat de vergunninghouder de oorsprongsregels juist moet kunnen toepassen. Dat is niet eenvoudig, want die oorsprongsregels zijn soms (razend) gecompliceerd.  Bovendien zit niet iedere exporteur erop te wachten om deze deskundigheid in huis te halen. De douane maakt bij de afgifte van de vergunning altijd procedure afspraken hoe de toetsing van de oorsprongsregels moet plaatsvinden alvorens een factuurverklaring terecht op een factuur geplaatst mag worden. Die toetsing kan ook door een externe deskundige, zoals Maco Customs Service gedaan worden. Dat is handig, want je weet zeker dat het goed is en je hoeft weinig te investeren in kennis. Maco maakt praktische afspraken met de vergunninghouder. Bij repeterende goederenzendingen hoef je natuurlijk niet elke keer de zending door Maco te laten toetsen. Bij nieuwe producten of nieuwe bestemmingen natuurlijk wel. Daarnaast kijken we samen naar de interne organisatie, zodat de compliance bij de toepassing van de vergunning altijd in orde is.

Combi vergunningen zijn een innovatie van Maco en een echte uitkomst voor exporterende bedrijven.

Toegelaten Afzender & Toegelaten Geadresseerde

Een vergunning Toegelaten Geadresseerde is nodig bij het vervoer van douanegoederen.

» Lees verder

Douanevergunningen

De douane regelt veel specifieke procedures met vergunningen.

» Lees verder

AEO certificering

Met een AEO-Certificering heb je het voordeel van minder nadelen.

» Lees verder

Maco presenteert een nieuwe BTW applicatie

Maco's btw applicatie biedt u veel voordelen. 

» Lees verder