Maco

Maco Customs Service: brokerage, software & consultancy

Actieve Veredeling veranderingen DWU / UCC

Printvriendelijke versie

Op het gebied van Actieve Veredeling en aanverwante regelingen, veranderen er per 1 mei 2016 als gevolg van de invoering van het DWU (UCC) de volgende zaken.

De regelingen Actieve Veredeling schorsing (AV/S), Actieve Veredeling terugbetaling (AV/T) en Behandeling Onder Douanetoezicht (BOD) worden allen samengevoegd onder één regeling AV (de veelgebruikte Engelse term is inward processing). Deze ene regeling is vergelijkbaar met de huidige regeling AV/S. In de overgangsbepalingen is wel opgenomen dat de huidige vergunningen in principe van kracht blijven onder de huidige voorwaarde tot de einddatum van de vergunning.

Vergunninghouders met AV vergunningen waarvan de geldigheid vóór 1 mei verloopt, krijgen bericht van de douane  wat dit voor hen vanaf 1 mei gaat betekenen. Goederen geplaatst onder de regeling BOD en AV/T zullen na 1 mei 2016 met dezelfde regeling als nu wederuitgevoerd kunnen worden.

Indien vergunninghouders waarvan de vergunning vóór 1 mei afloopt nog geen bericht van douane hebben ontvangen, kunnen zij zelf contact opnemen met de douane.